Privacyverklaring

Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 22 mei 2018. Wij adviseren u deze verklaring zorgvuldig te lezen.

Verantwoordelijke
N.V. RENDO Holding is de moedermaatschappij van verschillende bedrijven. De volgende bedrijven binnen de RENDO-groep hebben hun eigen privacyverklaring:
N.V. RENDO –  privacyverklaring
Enavi B.V. – privacyverklaring
N-TRA B.V. – privacyverklaring
RE-NET B.V en RE-NET Hoogeveen B.V. – privacyverklaring

Deze privacy verklaring geldt voor N.V. RENDO Holding en RENDO Beheer B.V.
Wij zijn gevestigd aan Setheweg 1 te Meppel, onze website is www.rendo.nl.

Toepassing van de privacyverklaring
N.V. RENDO Holding en RENDO Beheer B.V. hechten veel waarde aan privacy.
Wij gaan zorgvuldig met de verkregen persoonsgegevens om.
Welke gegevens wij verzamelen en wat wij er mee doen, leest u in deze privacyverklaring.

Doeleinden voor verwerking van persoonsgegevens
N.V. RENDO Holding verwerkt als moedermaatschappij weinig persoonsgegevens. Wij hebben uw gegevens om contact met u te onderhouden (voor vragen of het verzenden van onze nieuwsbrief RENDOMENT).

RENDO Beheer B.V. verleend diverse stafdiensten aan de verschillende bedrijven binnen de RENDO-groep en verwerkt in het kader hiervan persoonsgegevens voor de andere bedrijven. Deze dienstverlening heeft betrekking op personeelszaken, facilitaire zaken, communicatie en PR, financiële administratie, ICT, controlling, regulering en juridische zaken.

Gebruikte persoonsgegevens
Wanneer u bent ingeschreven voor de nieuwsbrief RENDOMENT of gebruik maakt van het contactformulier op onze website dan gebruikt N.V. RENDO Holding uw contactgegevens (zoals naam, e-mailadres) hiervoor.

RENDO Beheer B.V. gebruikt in nagenoeg alle gevallen de persoonsgegevens die door de andere bedrijven binnen de RENDO-groep worden verwerkt. Voor een specificatie van deze gegevens kunt u de privacyverklaring van het betreffende bedrijf raadplegen (zie links hierboven).

Grondslagen voor verwerking van persoonsgegevens
N.V. RENDO Holding verwerkt uw gegevens op basis van uw toestemming. U heeft ten alle tijde het recht om uw toestemming in te trekken (zie ‘Uw rechten’).

RENDO Beheer B.V. verwerkt uw gegevens om uitvoering te geven aan onze overeenkomsten met de diverse bedrijven binnen de RENDO-groep.

Bewaartermijnen
Persoonsgegevens worden bij ons niet langer bewaard dan noodzakelijk is voor het specifieke verwerkingsdoel waarvoor de persoonsgegevens nodig waren. Daarnaast dienen wij wettelijke bewaartermijnen in acht te nemen. Wanneer wij persoonsgegevens niet meer nodig hebben, worden deze vernietigd of geanonimiseerd waardoor het niet meer te herleiden is naar een natuurlijk persoon.

Beveiligingsmaatregelen
Ter bescherming van uw persoonsgegevens hebben wij passende technische en organisatorische maatregelen genomen die in overeenstemming zijn met de toepasselijke wetgeving op het gebied van gegevensbeveiliging. De getroffen maatregelen zijn afhankelijk van de stand van de technologie,
kosten van implementatie en de aard van de te beschermen persoonsgegevens en deze dienen ter voorkoming van risico’s zoals vernietiging, verlies van, of toegang tot, uw persoonsgegevens.
Wanneer wij verwerkers inschakelen moeten deze van ons ook passende technische en organisatorische maatregelen treffen.

Gegevens delen met derden
Wij zullen geen persoonsgegevens delen met derden als daar geen wettelijke grondslag voor is. Wanneer wij voor een verwerking gebruik maken van een derde partij, dan is met deze partij een verwerkersovereenkomst afgesloten. In de verwerkersovereenkomst is specifiek vastgelegd welke gegevens worden gedeeld en wat hiermee mag gebeuren.

Doorgifte van gegevens aan het buitenland
Wij zullen uw persoonsgegevens niet doorgeven aan landen buiten de EER.

Uw rechten
U heeft het recht om de persoonsgegevens die wij van u verwerken in te zien. Daarnaast kunt u ons verzoeken om deze persoonsgegevens te wijzigen, aan te vullen, te verplaatsen of te verwijderen.

Voor de persoonsgegevens die N.V. RENDO Holding verwerkt, kunt u een verzoek indienen door een e-mail te versturen naar avg@rendo.nl. Om u te kunnen identificeren vragen wij u een kopie van een geldig legitimatiebewijs mee te sturen. Vergeet niet om hierop uw pasfoto en BSN (soms tweemaal opgenomen) af te dekken. Hiervoor kunt u ook gebruik maken van bijvoorbeeld de app ‘KopieID’ van de Rijksoverheid. U ontvangt binnen één maand na uw aanvraag bericht van ons.
Wilt u zich uitschrijven voor onze nieuwsbrief RENDOMENT, dan kunt u zichzelf afmelden via de link onderaan de nieuwsbrief.

RENDO Beheer B.V. verwerkt persoonsgegevens in opdracht van verschillende bedrijven van de RENDO-groep. Voor het uitoefenen van uw rechten dient u contact op te nemen met het betreffende bedrijf van de RENDO-groep. Meer informatie hierover kunt u vinden in de privacyverklaring van het betreffende bedrijf (zie links hierboven).

Heeft u vragen of een klacht over de wijze waarop wij omgaan met uw persoonsgegevens, dan vernemen wij dit graag om gezamenlijk tot een oplossing te komen. U kunt hiervoor contact met ons opnemen door een e-mail te versturen naar avg@rendo.nl. Mocht dit niet slagen dan heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens.

Meldplicht datalekken
Er is sprake van een datalek wanneer persoonsgegevens verloren zijn gegaan of niet redelijkerwijs valt uit te sluiten dat deze onrechtmatig zijn verwerkt. Indien u indicaties heeft dat er wellicht sprake is van een datalek, verzoeken wij u dit zo spoedig mogelijk aan ons melden door een e-mail te versturen naar ps@rendo.nl.

Cookiebeleid
Wij maken gebruik van cookies voor een correcte werking van de website en het registreren van het bezoekersgedrag. Door bezoek- en klikgedrag op de website te analyseren kunnen wij deze verder optimaliseren om u beter van dienst te zijn. Hiervoor maken wij gebruik van Google Analytics en de privacy-vriendelijke instellingen van Google. Wanneer u toestemming heeft gegeven voor het plaatsen van cookies wordt dit opgeslagen op uw computer. U kunt deze cookies zelf uitzetten via uw browser. Voor uitleg hierover kunt u deze toelichting van de Consumentenbond raadplegen.

Contact
Mocht u na het lezen van onze privacyverklaring vragen hebben dan kunt u op verschillende manieren contact met ons opnemen:
Telefoon: 0522-856400 op werkdagen van 08.00 tot 16.30
E-mail: info@rendo.nl

Postadres:
N.V. RENDO Holding / RENDO Beheer B.V.
Postbus 18
7940 AA MEPPEL