Ben ik wettelijk verplicht een installatieverantwoordelijke aan te wijzen?

Wettelijk bent u verplicht om voor uw elektrische installatie, dus ook uw transformator, een installatieverantwoordelijke aan te wijzen. Lees meer over installatieverantwoordelijkheid voor al uw elektrische installaties in onze flyer Transformator

Meer informatie: Bedrijfsmiddelen

E-Laad palen

De opkomst van elektrisch rijden is een belangrijke ontwikkeling voor het elektriciteitsnet.

Meer informatie: E-Laad palen

Hoe krijg ik inzicht in mijn energieverbruik?

Energie besparen begint vaak bij inzicht in je gas- en elektriciteitsverbruik. EnergieInzicht met Rendo geeft je dat inzicht. Online, per uur, dag, week, maand en jaar. Het enige wat je nodig hebt, is een slimme meter. Ontdek het zelf.

Meer informatie: EnergieInzicht

Transformatoren huren of kopen?

Wij zijn al jarenlang een betrouwbare partner in verkoop, verhuur en onderhoud van elektrische installaties. Met de expertise van onze medewerkers en de kwaliteit van onze installaties, kunt u vertrouwen op een veilige en betrouwbare energievoorziening.

Meer informatie: Bedrijfsmiddelen

Waar vind ik de algemene voorwaarden?

Algemene Voorwaarden Meetbedrijven voor Zakelijke Opdrachtgevers zijn te downloaden via onderstaande link.

Meer informatie: Algemene voorwaarden

Wanneer bent u telemetrie gebruiker?

U heeft een gasaansluiting met een capaciteit van meer dan 40 m³ per uur. Daarnaast heeft u een gemiddeld verbruik van 170.000m3 per jaar over de laatste 36 maanden of een gemiddeld verbruik van 250.000 m3 per jaar over de laatste 12 maanden. Bent u grootverbruiker, maar heeft u geen telemetrie? Dan kunt u daar wel voor kiezen.

Meer informatie: Meetdiensten

Wat doet de meetdienst van Rendo?

De meetdienst van RENDO is een gecertificeerd meetbedrijf voor het ontwerpen, aanleggen en beheren van gas- en elektriciteitsmeetinrichtingen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen grootverbruik- en kleinverbruikaansluitingen

Meer informatie: Meetdiensten

Wat doet een meetwagen?

De meetwagen zetten wij in bij verschillende klanten, zoals eigenaren van openbare verlichtingssytemen, verkeerslichten, verkeerssignalering, sportveldverlichting, tuinbouwinstallaties en de energievoorziening op campings en vakantieparken.

Wat houdt Installatie verantwoordelijkheid precies in?

Bent u eigenaar van een elektrische installatie, bijvoorbeeld van een transformator of heeft u meerdere stations achter uw elektriciteitsaansluiting? Goed beheer en onderhoud is dan essentieel voor uw bedrijfsvoering. Bovendien bent u aansprakelijk wanneer de installatie niet goed of veilig functioneert. De arbowet en verzekeraars stellen strikte veiligheidsnormen aan het beheren en onderhoud van elektrische installaties.

Meer informatie: Installatieverantwoordelijkheid

Wat is een meterpool?

Jaarlijks voert RENDO een steekproef uit waarin de meetnauwkeurigheid van de kleinverbruik meetinrichtingen wordt gecontroleerd.  Bij dit systeem worden alle meters verdeeld in groepen op basis van soort, type en bouwjaar. Dit soort groepen worden ‘populaties’ genoemd.

Meer informatie: Meetdiensten

De klanttevredenheid van Rendo

De activiteiten die RENDO uitvoert zijn gericht op een veilige, betrouwbare, efficiënte en duurzame energievoorziening, waarbij de klanten in het netgebied kunnen rekenen op een hoogwaardige dienstverlening. Het motto van RENDO is dan ook: RENDO Duurzaam Dichtbij!
Om te toetsen of RENDO in haar missie slaagt, willen wij graag weten wat uw mening en/of oordeel is over onze dienstverlening. U kunt hiervoor een vragenformulier invullen.

Meer informatie: Klanttevredenheid

Heeft u een klacht?

RENDO hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar producten en diensten. Wij werken daarom voortdurend aan de kwaliteit van onze dienstverlening. Bent u toch niet tevreden, dan kunt u dit bij ons melden. U kunt uw klacht indienen middels het Klachtenformulier.

Meer informatie: Klachten

Staat uw vraag hier niet tussen?

Wanneer uw vraag hier niet tussen staat, dan kunt u contact op te nemen met ons kantoor in Meppel. De contactgegevens vindt u op contactpagina of onderin de footer.

Meer informatie: Contact