RENDO kan uw installatie ontwerpen, leveren én installeren.

Is uw bedrijf aangesloten op het middenspanningsnet van de regionale netbeheerder? Dan moet deze spanning met een transformator teruggebracht worden naar de gebruikelijke bedrijfsspanning van 400V. De transformator en middenspanningsinstallatie zijn dan ook kritieke onderdelen van uw energievoorziening en daarmee van uw bedrijfsvoering. Het vermogen en de betrouwbaarheid van uw installatie is cruciaal.

RENDO Beheer kan uw installatie ontwerpen, leveren én installeren. Denk aan energiemeters, transformatoren, schakelinstallaties en bijbehorende behuizingen die uw bedrijfsvoering ondersteunen. RENDO levert kwalitatief zeer hoogwaardige transformatoren met een vermogen van 100 t/m 1000 kVA. Draagt u de investering liever niet zelf? U heeft tevens de mogelijkheid om bij RENDO een transformator te huren tegen scherpe tarieven. De verhuur kunnen wij u bieden inclusief een passende schakelinstallatie, preventief onderhoud, installatieverantwoordelijkheid en een storingsdienst.

Zie voor meer informatie onze flyer Transformator.

 

Wij zijn al jarenlang een betrouwbare partner in verkoop, verhuur en onderhoud van elektrotechnische en gastechnische installaties. Met de expertise van onze medewerkers en de kwaliteit van onze installaties, kunt u vertrouwen op een veilige en betrouwbare energievoorziening.

Wettelijk bent u verplicht om voor uw elektrische installatie, dus ook uw transformator, een installatieverantwoordelijke aan te wijzen. Lees meer over installatieverantwoordelijkheid voor al uw elektrische installaties in onze flyer Installatieverantwoordelijkheid.

U kunt ook dit ook voorleggen aan één van onze experts en bespreken wat RENDO voor u kan betekenen.

 

Meetwagen

Heeft u te maken met storingen in uw private installatienet of wilt u die juist voorkomen met het oog op uw bedrijfszekerheid? Wij kunnen met onze kabelmeetwagen storingen lokaliseren en de kwaliteit van uw private elektriciteits- of installatienet inspecteren. Op basis van onze inspectie zal RENDO Beheer u adviseren over het herstel of de vervanging van de bestaande infrastructuur.

De meetwagen zetten wij in bij verschillende klanten, zoals eigenaren van openbare verlichtingssytemen, verkeerslichten, verkeerssignalering, sportveldverlichting, tuinbouwinstallaties en de energievoorziening op campings en vakantieparken.

U kunt ook dit ook voorleggen aan één van onze experts en bespreken wat RENDO voor u kan betekenen.

 

E-Laad Palen

Op weg naar een schone toekomst

Ook in het elektra netgebied van RENDO Netwerken rijden steeds meer elektrische auto’s. Hiervoor moeten er meer E-laadpalen worden geplaatst. De schatting is dat er over tien jaar meer dan 200.000 van rondrijden in Nederland. Daar werken we als RENDO hard aan.

Elaad.nl wil duurzaam elektrisch rijden binnen handbereik brengen. De stichting ElaadNL wil dit doen in samenwerking met de netbeheerders. Daarom plaatsen we binnen nu en drie jaar 10.000 oplaadpunten door heel Nederland. Op deze manier kan iedereen straks overal kan komen op groene stroom.

ElaadNL fungeert als kennis- en innovatiecentrum op het gebied van laadinfrastructuur. Netbeheerders hebben niet alleen een wettelijke taak als het gaat om het verzorgen van aansluitingen. Ook moeten zij ervoor zorgen dat het netwerk stabiel en betaalbaar blijft.

De opkomst van elektrisch rijden en laden is een belangrijke ontwikkeling voor het elektriciteitsnet. Door hun gezamenlijke betrokkenheid via ElaadNL ontstaat inzicht in de noodzakelijke maatregelen maar kunnen ook innovatieve oplossingen gekozen worden, die de samenleving veel voordeel opleveren. Zo kan via ‘smart charging’ optimaal gebruik gemaakt worden van het bestaande netwerk en zijn geen kostbare uitbreidingen aan het elektriciteitsnetwerk noodzakelijk. Daarnaast worden ook op andere punten innovaties ingezet. Onder andere door het meer compact en goedkoper maken van de publieke laadpaal én door een goedkoper en efficienter aansluit- en beheerproces.

Installatieverantwoordelijkheid

Bent u eigenaar van een elektrische installatie, bijvoorbeeld van een transformator of heeft u meerdere stations achter uw elektriciteitsaansluiting?

Als eigenaar van een elektrische installatie is goed beheer en onderhoud essentieel voor uw bedrijfsvoering. Bovendien bent u aansprakelijk wanneer de installatie niet goed of veilig functioneert. De Arbowet en verzekeraars stellen strikte veiligheidsnormen aan het beheren en onderhoud van elektrische installaties. U dient hiervoor een zogenaamde installatieverantwoordelijke aan te wijzen.
RENDO kan de installatieverantwoordelijkheid van uw elektrische (middenspannings)installatie vakkundig van u overnemen. Afhankelijk van uw situatie kiest u voor volledige ontzorging of houdt u deels zelf de touwtjes in handen.

 

De overname start altijd met een nulmeting. Daarin beoordelen we of de installatie in goede staat verkeert en uiteraard voldoet aan alle technische en veiligheidseisen. Aan de hand van de uitkomst maken we afspraken om het beheer en onderhoud voor installatie over te nemen. Lees meer over installatieverantwoordelijkheid voor al uw elektrische installaties in onze flyer Installatieverantwoordelijkheid.

U kunt natuurlijk ook met één van onze experts bespreken wat wij voor u kunnen betekenen.

RENDO Service en Diensten